Producten Bestellen Contact Links Tips en instructies Home

 

Meet - en regelapparatuur

Digitale thermostaat

schakelvermogen 1000 Watt

 

Digitale thermostaat met 2 schakelingen - 2 temperatuur schakelcircuits voor verschil tussen dag- en nachtinstellingen (temperatuur zelf in te stellen) - timer, tijdstippen worden aangegeven volgens standaardtijd - geïntegreerde schakelklok - de gemeten temperatuur wordt getoond - overschakelen tussen verwarmen en koelen is mogelijk - alarmfunctie bij temperatuurafwijkingen ( instelbaar tussen de 1 en 15 graden ) - 3 m. lange afstandssensor, ook geschikt voor aquaria - schuko koppeling - 1000 watt schakelvermogen en geschikt voor temperaturen tussen 0 en 50 graden Celsius.

Verpakking: 1 stuks

Prijs: € 47,95

 

Bestellen

 

Mechanische thermostaat

schakelvermogen 3000 Watt

De mechanische thermostaat is minder nauwkeurig dan de digitale versie, zowel voor wat betreft de afstelling als de meetnauwkeurigheid. De meetnauwkeurigheid van dit apparaat ligt rond de 2 graden. De werking van het apparaat is middels een sensor en een aan/uit schakel principe. Bij deze werking heeft u te maken met het nawarmen van het verwarmingselement. Echter de prijs is aantrekkelijk. Dit apparaat is geschikt voor het regelen van de warmtetoevoer in het verblijf, tenzij de omgevingstemperatuur van het betreffende dier erg nauwkeurig geregeld dient te worden. Ook zeer geschikt voor het regelen van de warmtetoevoer in de kweekruimte  als u gebruik maakt van bijvoorbeeld een elektrische kachel (of bijv. het vorstvrij houden van ruimtes). Het bereik van de thermostaat bedraagt 0 tot 40 graden Celsius en het maximaal aan te sluiten vermogen 3000 Watt!! De bediening is eenvoudig, de grote stelknop instellen op de juiste temperatuur. Eventueel ijkbaar als de ingestelde temperatuur afwijkt van de werkelijke waarde. Ook te gebruiken voor koelen door b.v. een ventilator aan te sluiten.

Verpakking: 1 stuks

Prijs: € 17,50

 

Bestellen

Dimmer voor warmtekabel

Max. 300 Watt

 

De traploze temperatuurregelaar is bedoeld om de warmteafgifte van de warmtekabel of warmtelamp te reguleren. Hij kan de warmteafgifte regelen tussen de 20 en 100%. Deze manier van warmteregulatie is minder nauwkeurig dan bijvoorbeeld een thermostaat of pulserende thermostaat omdat hij geen rekening houdt met de omgevingstemperatuur. Dit apparaatje moet je aan de hand van een gemeten temperatuur bepalen of je hem hoger af lager afstelt. Als de omgevingstemperatuur in de slangenkamer of woonkamer stijgt dan blijft de kabel dezelfde temperatuur afgeven waardoor het in het terrarium toch warmer zal worden dan wanneer de omgevingstemperatuur lager is. De temperatuurregelaar is dus met name bedoeld voor verblijven die in een omgeving staan waar de algehele omgevingstemperatuur vrij constant is of voor dieren waarbij de temperatuur niet zo precies afgesteld hoeft te worden. 2 Meter kabel en stekker voor gemonteerd. Maximaal 300 Watt sterke warmtebron.

Verpakking: 1 stuks

Prijs: € 11,00

 

Bestellen

 

Digitale Hygrostaat

schakelvermogen 1000 Watt

 

Digitale hygrostaat met 2 schakelingen - 2 schakelingen voor een verschillende vochtigheidsinstelling dag/nacht - timer, tijdstippen worden aangegeven volgens standaardtijd - geïntegreerde schakelklok - luchtvochtigheid wordt continue aangegeven - apparaat kan van bevochtigen op ontvochtigen worden (door b.v. ventilator aan te sluiten) gezet en omgekeerd - nauwkeurige sensor - alarmfunctie bij afwijken ( instelbaar tussen de 0% en 15% relatieve luchtvochtigheid ) - schuko koppeling - max. 1000 watt schakelvermogen. Ideaal om te gebruiken bij verschillende Boa's, Pythons, amfibieën en andere vochtminnende dieren in b.v. het paludarium. Niet alleen praktisch maar ook nog mooi om te zien.

Verpakking: 1 stuks

Prijs: € 59,95

 

Bestellen

 

Nevelmachine / Mistmachine

 

Deze "reuze "vernevelaar is zeer geschikt voor grotere ruimtes. Voor grote terraria of complete stellingen met meerdere verblijven. Geeft grote hoeveelheid nevel. De bijgeleverde slang kan in het terrarium worden geplaatst en de SuperFog blijft buiten het terrarium en kan makkelijk gevuld worden met water. De hoeveelheid nevel is in te stellen.

Verpakking: 1 stuks

Prijs: € 71,95

Bestellen

 

Digitale thermometer

met twee voelers

 

Deze digitale thermometer geeft de temperatuur weer tot op de tiende graad nauwkeurig. Met groot display. De sensor of voelers zijn makkelijk in het verblijf te plaatsen zodat u de thermometer aan de buitenkant kan plaatsen. Het mooiste van deze thermometer is dat je temperatuur op twee plaatsen kunt meten omdat er een tweede sensor aan zit. Met 1 thermometer dus zowel de temperatuur van de koele kant als van de warme kant tegelijk meten! Afmeting kastje: 5,7 x 3,8 x 1,2 cm afmeting display: 4,7 x 2,1 cm. Lengte snoer van de voelers 150 cm per stuk. Ook zit er een klittenband plakstripje bij om het kastje te bevestigen.

Verpakking: 1 stuks

Prijs: € 8,50 per stuk

Bij bestelling van tien stuks, 1 gratis!

 

Bestellen

 

Digitale thermo- hygrometer Deluxe PRO met tweede sensor voor het meten van de temperatuur op twee plaatsen

 

 

Deze digitale thermo- hygrometer heeft ook een tweede sensor om op twee verschillende plaatsen de temperatuur te meten. Door middel van de combi-sensor meet het apparaat de luchtvochtigheid en de temperatuur op 1 plaats en de tweede sensor de temperatuur op een andere plaats. Het apparaat zelf kan dus buiten het verblijf geplaatst worden waardoor deze niet blootgesteld is aan de vochtige omgeving. Ook heeft het apparaat een MIN - MAX functie, deze waarden kunnen op ieder moment afgelezen worden.

Verpakking: 1 stuks

Prijs: € 22,95

Bestellen

 

Digitale thermo- hygrometer PRO

 

Deze digitale thermo- hygrometer heeft een gecombineerde sensor voor het meten van de temperatuur en luchtvochtigheid op één plaats. Het kastje kan dus buiten het verblijf geplaatst worden waardoor deze niet blootgesteld is aan de vochtige omgeving. Ook heeft het apparaat een MIN - MAX functie voor zowel de luchtvochtigheid als de temperatuur, deze waarden kunnen op ieder moment afgelezen worden. Montage d.m.v. zelfklevende klittenbandstripjes die meegeleverd worden.

Verpakking: 1 stuks

Prijs: € 20,25

 

Bestellen

 

Mechanische hygrometer

 

De hygrometer is onmisbaar in de incubator of broedmachine. Ook zeer nuttig om de vochtigheid in het terrarium te meten om zo te controleren of de dieren in de juiste omgeving verblijven. Deze hygrometer bevat een meetmechanisme dat gemaakt is uit bimetaal. Hij is volledig ijkbaar door middel van de stelschroef aan de achterzijde van het apparaat. De geringe afmeting is ideaal in omstandigheden waarbij de ruimte beperkt is, zoals broeddozen en kleine verblijven. De hygrometer is een kwaliteitsproduct van de firma TFA uit Duitsland.

Verpakking: 1 stuks

Prijs: € 7,50

 

Bestellen

 

Thermometer glas

 

Deze thermometer van glas geeft de temperatuur aan in graden Celsius en Fahrenheit. Het bereik is tussen de 20 en 45 graden Celsius. Omdat het bereik beperkt is geeft hij de temperatuur zeer nauwkeurig weer. Ideaal voor in de incubator. De thermometer is op het bijgeleverde voetje te monteren en meet op deze manier de luchttemperatuur vlak bij de eieren en dus niet de temperatuur van het condenswater of het broedsubstraat. Ook kan hij met het steuntje aan bijvoorbeeld de zijwand of het plafond van de incubator of het terrarium gemonteerd worden.

Verpakking: 1 stuks

Prijs: € 8,50

 

Bestellen

 

Terra Fan Deze set bestaat uit een transformator en twee ventilators. De set is uit te breiden tot maximaal 4 ventilators. Het is een krachtig en temperatuur-gestuurd laagspanningsventilatiesysteem. Het toerental van de ventilators is afhankelijk van de temperatuur. 2500 toeren per minuut bij 25 graden C en 3000 bij 60 graden. De ene ventilator heeft een blazende werking en de ander een zuigende werking. Ideaal om de luchtcirculatie in het verblijf of in de broedmachine te regelen.

Bij voorbeeld goed te gebruiken om de temperatuur in de incubator op een constante temperatuur te houden, wanneer de verwarming aan gaat, gaat de ventilator sneller draaien om de warme lucht zo snellen te laten circuleren en gaat weer langzamer draaien als de temperatuur zijn gewenste waarde bereikt heeft. Gebruik b.v. 1 ventilator in de bovenkant van de incubator die de lucht naar beneden verplaatst en de andere onderin die de lucht naar boven verplaatst.

Ook zeer goed toepasbaar om condens op ruiten van vochtige terraria te verhelpen of om stilstaande lucht te voorkomen, b.v. bij verblijven met kameleons.

Al met al prima product voor zeer scherpe prijs.

Bedijfsspanning 12V gelijkstroom, schakelstroom0.16A energieverbruik max. 1.92 W, maximaal 3000 toeren p/m afmeting: 60x60x25mm. Transformator 220V Input en 12V DC, 800MA Output.

Verpakking: 1 stuks

Prijs: € 21,50.
 

Bestellen

 

Digitale weegschaal

per 5 gram, max. 15 kg

 

Voor wie zijn dieren goed in de gaten wil houden hebben wij deze digitale weegschaal. Ideaal voor het wegen van slangen en bijvoorbeeld schildpadden. Het bereik is van 0 gram tot 15 kilogram en de nauwkeurigheid is per 5 gram!! Volledig digitaal met groot LCD display. Direct aan te sluiten op 220V maar kan ook op batterijen.

Verpakking: 1 stuks

Prijs: € 64,95

 

Bestellen

 

 

 

 
 

Huisvesting

Verwarming

Verlichting

Waterbakjes

Bodemsubstraat

Meet- en regelapparatuur

Broedsubstraat

Inrichting

Diversen