Producten Bestellen Contact Links Tips en instructies Home

 

Bodemsubstraat

 

Bodemsubstraat voor terraria zijn er te kust en te keur. Wij leggen ons toe op de terraria die ingericht worden voor het houden van slangen. Het bodemsubstraat moet in eerste instantie hygiënisch zijn, makkelijk te onderhouden en te vervangen zijn. In de meeste gevallen volstaat het om de vieze plekken uit te nemen en de bodembedekking aan te vullen met schoon substraat. Dit is de meest efficiënte manier van gebruik van het substraat. Afhankelijk van de gehouden soort moet gekozen worden voor het beste substraat dat prijstechnisch ook interessant is. Wij hebben daarom een beperkte keus in bodemmateriaal voor de slangenhouderij, hoewel de verschillende soorten bodembedekking ook voor andere reptielen geschikt zijn.

Ook zijn er substraatsoorten die met elkaar gecombineerd worden. Een voorbeeld is de Aspen Snake Bedding, deze kan gebruikt worden als hoofdsubstraat de aanvulling is het Cypress Bed die gebruikt kan worden in een aparte inzetbak om de luchtvochtigheid op een bepaalde plaats in het terrarium te verhogen of een vochtige schuilgelegenheid te vullen. Dit laatste is met name van belang voor veel dieren die van nature een vochtige plaats nodig hebben zoals verschillende soorten pythons en boa's.

 

Aspen Snake Bedding

 

Deze bedding is wereldwijd één van de meest gebruikte. Zeer goede vochtabsorptie (191 K).

Zo goed als stofvrij en geschikt voor vele soorten

Verpakking: Zak van 26.4 Liter.

Prijs: € 16,95

 

Bestellen

 

 

Cypress Beddig T-Rex

 

De cypress bedding is met name geschikt voor slangen en andere reptielen die een wat hogere luchtvochtigheid behoeven. Wat fijnere structuur ten opzichte van veel andere cypres bodembedekkingen omdat deze dubbel gemalen is. Ook zeer geschikt voor het vullen van inzetbakken in het terrarium en schuilplaatsen die wat vochtig gehouden moeten worde. Schimmelt veel minder en later dan veel andere substraatsoorten en blijft dus lang goed. Ook goede vochtvasthoudende eigenschappen. Wordt veel gebruikt voor b.v. pythons en boa's.

Verpakking: zak van 11 liter.

Prijs: € 11,95

 

Bestellen

 

 

 
 

Huisvesting

Verwarming

Verlichting

Waterbakjes

Bodemsubstraat

Meet- en regelapparatuur

Broedsubstraat

Inrichting

Diversen